Maths Quiz

 
 
 
 
 
 
 

Important Days

 
 
 
 
 
 

Maths Quiz

An informal science quiz amidst friends is another innovative idea to spend a gathering with friends and family. Initially small children may fathom answers or do not understand the rules. Use a lot of pictures to guide them into general knowledge. For older children, a systematic approach via their curriculum is enough to get their imagination soaring. Science Quiz often promote a platform to enhance their learning and get them into a competitive strata.

 

1) What is the square root of 100?
a) 10 b) 5 c) 90
Answer : 10

2) 45 seconds is equal to?
a) 1 minute b) ¾ minute c) 1 ½ minutes
Answer : ¾ minute

3) Out of 7 oranges, Sam takes one and Rita takes 4. How many are left?
a) 6 b) 0 c) 2
Answer : 2

4) 150/3-10+30 =
a) 100 b) 70 c) 40
Answer : 70

5) Cube of 30 is?
a) 27000 b) 900 c) 30000
Answer : 27000

6) How many hours make a day?
a) 36 b) 24 c) 18
Answer : 24

7) What is the value of Pi?
a) 4.15 b) 3.14 c) 3.05
Answer : 3.14

8) The angles of a triangle sum up to?
a) 180 b) 145 c) 90
Answer : 180

9) What is an obtuse angle?
1) 90 degrees 2) more than 90 degrees 3) less than 90 degrees
Answer : more than 90 degrees

10) Which of the following has all sides equal?
a) rectangle b) triangle c) square
Answer : square

11) -5-5 =
a) 0 b) -10 c) 5
Answer : -10

12) A farmer has 40 sheep and 25 lambs. He sells 7 lambs and 11 sheep. How many animals does he have in all?
a) 40 b) 65 c) 37
Answer : 37

13) How many numbers of sides does a Hexagon have?
a) 5 b) 8 c) 6
Answer : 6

14) In a 24 hour time system, 8 pm is?
a) 19:00 hrs b) 20:00 hrs c) 16:00 hrs
Answer: 20:00 hrs

15) A binary number system has how many numbers in it?
a) 3 b) 1 c) 2
Answer: 2

16) Each angle in square measures?
a) 90 degrees b) 45 degrees c) 180 degrees
Answer: 90 degrees

17) Area of Rectangle is?
a) 2 x (B+H)
b) B x H
c) B + H
Answer : B x H

18) Perimeter of Circle is?
a) b) c) None
Answer: 19) Radius of a circle is 3.5 cms. What is its diameter?
a) 3.5 cms b) 7 cms c) none
Answer : 7 cms

20) 1 tonne equal to how many kilograms?
a) 10000 kgs b) 100 kgs c) 1000 kgs
Answer: 1000 kgs

 
 
 
 

Game Corner

 
 
 
 

Raksha Bandhan
Sisters eagerly awaits for her brother on the day of Raksha Bandhan...

Read More